September 2017

Lieve familie en vrienden,

Na een lange koude winter is het eindelijk weer wat warmer aan het worden. Het heeft veel geregend en zelfs gesneeuwd! Omdat ons huis geen verwarming heeft en ook niet geïsoleerd is viel het niet mee om gedurende de grijze dagen een beetje warm te blijven. Ondanks de hoge concentratie smog tijdens de wintermaanden hebben we als gezin weinig gezondheidsproblemen gehad: iets om dankbaar voor te zijn!

Begin augustus hebben we (eindelijk) de voogdij over Roxanna en Sebastian onze pleegkinderen gekregen. Hierdoor kunnen ze in ieder geval tot hun 18e bij ons blijven wonen zonder de dreiging dat ze alsnog in een kindertehuis worden geplaatst of in adoptie naar Italië gaan. Het is een mijlpaal in de geschiedenis van de Chileense kinderbescherming dat een buitenlandse familie zonder bloedband met de kinderen de voogdij heeft gekregen. Dit opent deuren voor andere gezinnen die hun hart en huis willen openstellen voor kinderen in nood.

In augustus was het alweer 8 jaar geleden dat we als gezin in dit verre land zijn neergestreken. We hebben veel tegenslagen en moeiten te verduren gehad maar hebben tegen elkaar uitgesproken dat God goed is geweest en dat ondanks alles de kinderen goed op hun pootjes zijn terecht gekomen.