nieuwsbrief maart 2013

Lieve familie en vrienden,
Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van 2013. U leest het laatste nieuws over ons gezin en we vertellen u over een aantal mensen die we mogen begeleiden.
GEZIN
Zoals de meesten van u inmiddels weten is onze dochter Dorisa zwanger. Het gaat gelukkig veel beter met haar, ze eet goed en ook de misselijkheid is verdwenen. Het schooljaar is weer begonnen, wel weer even wennen want het is nog erg heet. Suzie studeert Theologie, Dorisa en Sergio zitten respectievelijk in de 2e en 1e van het middelbaar onderwijs. Jeffrey heeft een leuke parttime baan gevonden in een kledingzaak. Hij kan dit mooi combineren met een studie externe handelskennis waar hij in april mee hoopt te beginnen. Ook met ons als ouders gaat het goed.

MINISTRY
Op 15 december hadden we kerstfeest voor de kinderen van de buurt georganiseerd. Er zijn rond de 150 kinderen geweest. Hoewel we alles grondig hadden voorbereid ging er toch wel een en ander mis. Zo kwamen een aantal moeders die zouden helpen niet opdagen. Omdat we hier al vaker mee zijn geconfronteerd hebben we besloten om voorlopig geen grootschalige evenementen te organiseren. We gaan wel gewoon door met onze wekelijkse activiteiten waar we zo rond de 50 kinderen ontvangen.

Enige tijd geleden hebben we een in Chili woonachtige Nederlander mogen bezoeken. We hebben ons geloof met hem gedeeld en getuigd wie God voor ons is. In december kregen we van hem een berichtje waarin hij ons vertelde dat hij door ons bezoek was gaan bidden. We zijn dankbaar dat ook medelanders in het buitenland, door ons heen, God mogen leren kennen.

In onze update hebben we u iets verteld over onze worsteling met de harde realiteit in Chili. Sinds januari nemen we dagelijks veel tijd voor gebed. Tot onze grote blijdschap is een van de mannen met een alcoholverslaving radicaal tot bekering gekomen. Alex houd dagelijks gebedstijd met hem. Twee keer per week is er een Bijbelstudie en op zondag komt hij met ons gezin samen om Gods woord te horen. Daarnaast is hij nu 4 weken alcoholvrij. Hij vertelde Alex dat de behoefte aan alcohol totaal verdwenen is.
Ook met Christian gaat het veel beter. Na 10 maanden drugsvrij te zijn geweest was hij helaas terug gevallen. Dit was voor ons een grote teleurstelling. Op dit moment gaat het heel goed met hem, hij heeft een vaste baan en ook de relatie met zijn vrouw is verbeterd. Hij komt meerdere malen per week voor een opbouwend gesprek.
Anthony is tijdens kerst weer bij ons komen wonen. Door omstandigheden kon hij niet meer bij zijn zus verblijven. Het gaat veel beter met hem. Toch ervaren we dat de dingen die hem in het verleden zijn overkomen nog steeds veel invloed hebben. We praten veel met hem en dat doet hem goed. Het kost hem erg veel moeite om oude gewoontes af te leren. Het drugsgebruik is enorm afgenomen. Vroeger gebruikte hij iedere dag, nu nog maar 1 keer per maand!

We willen u hartelijk bedanken voor alle giften, kadootjes, bemoedigingen en goede wensen die we van u mochten ontvangen. We wensen u Gods rijke zegen toe.
Hartelijke groeten, Alex en Joke Weerheim
Suzie, Jeffrey, Dorisa en Sergio

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: buy backlinks | Thanks to seo, seo services and Insanity Workout